Sfeer Proeven

Morgen is het zover! NYMA makersmarkt - de zomereditie. De laatste informatie voor je bezoek vind je hier: 

- We zijn open vanaf 11.00 en gaan door tot 17.00 uur.

- NYMA makersmarkt is binnen én buiten! Ieder hoekje van de NYMA makersplaats wordt benut, maar ook het hele Waalplein is vol marktkramen met geweldige makers, tussen de gezellige terrassen van Oersoep, REX en Wereldkoks in. Bij Expo Bart is een toffe activiteit in de stijl van kunstenaar Bas Kosters.

- Kom timmeren, zeefdrukken, spelen, lassen, bouwen óf gewoon kijken en shoppen. Maak kennis met de kunst van het lassen bij TIG academy, zeefdruk je eigen NYMA makersmarkt totebag bij de Grafische Werkplaats Nijmegen, geef je kleding een tweede leven bij de Borduurbus van iMPress en bouw samen met circulaire bouwmarkt Buurman ArnhemNijmegen van restmateriaal een fantasiedier of kunst voor aan je muur. 
Ontwerp met hulp van Traject tuin je eigen tuin en Studio Matia vereeuwigt jou, je gezin of beste vrienden in een mooi waterverfportret. 
Kinderen kunnen ook hun hart ophalen op de circusmat van Vasim Circus Space en bij De Jonge Onderzoekers maak je van een petfles een waterraket die je ter plaatse (tot wel 10 meter hoogte!) lanceert.

- We vragen € 2,00 entree per persoon boven de 16 jaar. Dit helpt het voortbestaan van NYMA makersmarkt, wat een non-profit evenement is. 

- De ingang is dit keer in onze nieuwe passage - deze bevindt zich aan de Winselingseweg, tegenover Trafo. Ook aan de Westzijde van NYMA makersplaats kun je het terrein op.

- Vooraf lunchen? Dat is niet nodig! Bij ons vind je zuurdesempizza's en pita's van Pain Du Souterain, vega snacks van Het Lente uitje, Veel Soeps, insectenhapjes van De Insectenman, zoetigheid van Cheffi's Pastries en natuurlijk word je ook bij Blommers koffie, Oersoep, Rex en Wereldkoks met open armen ontvangen!
De place-to-be van de makersmarkt aankomende zondag is het Waalplein 🎯 Maak een rondje langs alle marktkramen vol creatieve producten van de makers, drink een koud speciaalbiertje van @oersoepbrouwerij, jongleer of hoelahoep bij @vasimcircusspace, lanceer een petflesraket bij @de_jonge_onderzoekers_nijmegen of neem een kijkje bij @expobart: Kunstenaar en ontwerper Bas Kosters heeft van alles voor je klaargelegd om aan de slag te gaan met het maken van jouw eigen zelfportret óf een portret van Bas. Pak naald en draad en borduur op een zelfgekozen stof.
Tot zondag!

📸 Duncan De Fey
Oude gebruiksvoorwerpen een tweede leven gunnen, dat is wat @lenige_lampen doet. Lenig, dat zijn ze zeker! Eigenaar Ward vindt dat je verlichting nooit tot één hoekje moet beperken maar zo breed mogelijk moet verspreiden. Daarom hebben alle lampen een gave flexibele hals. Zo kies je zelf de richting van het licht. Voor de onderdelen van de lampen struint Ward stad en land af. Alle lampen zijn dus helemaal uniek.
Ben je er weer klaar voor? Over 2 weken is het alweer zover: de zomereditie van NYMA makersmarkt! Een dag vol ambacht, activiteiten en design van de beste makers uit de regio. Deze keer binnen in ons gebouw, maar ook buiten op het waalplein.

Deze editie is er nog meer zelf te doen: Zeefdruk je eigen NYMA-makersmarkt totebag, upcycle je eigen kleding met naald en draad of bouw met restmaterialen je eigen fantasiedier of kunstwerk aan de muur. De komende tijd lichten we een aantal makers en activiteiten uit. Houd deze pagina dus in de gaten!
Nog minder dan een week tot het zover is! Op zondag 10 december veranderd NYMA makersplaats in een heuse kerstmarkt 🎄 Ruim 50 smaakmakers, vakvrouwen, ambachtsmannen en kunstenaars uit regio Nijmegen presenteren en verkopen hun handgemaakte werk. Van product- en interieurdesign tot keramiek, fotografie tot grafisch ontwerp en van mode & accessoires tot food. Een uitgelezen kans om voor originele en lokale kerstcadeaus op pad te gaan 🎁 Het hele evenement is binnen, dus weer of geen weer: bij ons zit je goed! 
Entree is € 2,00. In ruil daarvoor krijg je een lootje waarbij je kans maakt op mooie kwaliteitsproducten van Nijmeegse makers. Kinderen mogen gratis naar binnen.

Beeld: Studio Hartebeest